Selecteer een pagina

Jaaa we hebben eindelijk een goede zerowaste oplossing gevonden voor frisdrank! Ik ben echt blij met deze vondst want we gebruikten best veel van die ranja blikken. Nou is blik natuurlijk ook voor 100% recyclebaar, maar die krengen hebben altijd zo’n plastic dop die je er met geen mogelijkheid af krijgt. En toen vond Jon-Benjamin deze biologische vlierbloesem siroop in een glazen fles bij de Jumbo. Helemaal super want hij heeft een metalen dop en hij is ook nog eens super lekker. Daarnaast kun je er nog veel meer mee dan alleen maar aanlengen met water voor een glaasje limonade. Hieronder een paar variatie tips om uit te proberen.

Zerowaste drankjes

Frisse limonade
Voeg wat schijfjes citroen of limoen en een takje munt toe aan je glaasje limonade voor een extra frisse smaak!

Oranje limonade
Als je niet zo van het zure van citroen houdt kun je er ook voor kiezen om er lekker zoete sinaasappel partjes door geen te doen.

De Hugo
Ja dit populaire drankje kun je heel makkelijk zelf maken met deze lekkere vlierbloesemsiroop. Men neme wat prosecco of rosé, voegt hier wat bubbel water aan toe met een scheut vlierbloesem siroop. Je kan ook nog extra een beetje limoen of munt toevoegen.

Vlierbloesem cocktail
Deze hebben we gister tijdens het barbecuen gedronken en hij was super lekker. Vlierbloesemlimonade, partjes citroen en een flinke scheut wodka.

Vlierbloesem biertje
Deze heb ik zelf bedacht omdat Jon-Benjamin mij al een tijdje bier probeert te leren drinken. Deze zelfbedachte bier cocktail was best wel lekker! Ok wat je nodig hebt: Een tequila biertje (of een mexicaans biertje met tequila dat kan natuurlijk ook) een flinke scheut vlierbloesemsiroop, sinaasappel schijfjes, een kaneelstokje (of een beetje poeder) en een heel klein snufje chilipoeder. Het beste is om even te wachten tot de kaneel en chili lekker verspreid zijn. Enjoy!

zerowaste drankje

Maar vlierbloesem siroop is niet alleen geschikt om lekkere limonade of cocktails mee te maken. Je kunt bijvoorbeeld de siroop ook gebruiken voor je baksel zoals in cake of taart. Hier een heerlijk recept voor cheesecake met vlierbloesemsiroop. Ik heb zelf nog niet geëxperimenteerd met lekkere taarten bakken, want ik ondervind toch dat je daar minder tijd voor hebt met een rondkruipende baby. Echter staan er weer verjaardagen (waaronder mijn eigen en die van eerder genoemde rondkruipende baby) voor de deur, dus wie weet ga ik binnenkort weer eens wat bakken!