Welkom op onze site! Hier kun je lezen en filmpjes kijken over hoe we ons leven inrichten als hedendaagse hippies. We identificeren ons als hippies omdat we lekker ons eigen ding doen, maar wel een beetje lief willen zijn voor moeder Aarde en elkaar. Je zult dus veel lezen over zerowaste, minimalisme en bewust ouderschap. Maar ook over hippiefestivals en hopelijk ook over onze #vanlife droom!hippie famillie

Hedendaagse hippies

Benieuwd wie de Hedendaagse Hippies zijn?

De Hedendaagse Hippies zijn Jon-Benjamin en Lotje. Wij wonen samen met onze dochter Voske en onze honden Rolo en Perrito in een klein huurhuisje in Zwolle. Lotje is begonnen met bloggen toen we besloten om een maand lang geen afval te produceren. We noemden dit ons zerowaste experiment en wilde onze ervaringen graag delen met de wereld. Lotje vond het bloggen zo leuk dat ze over meer dingen is gaan schrijven. Naar waarsschijnlijkheid zullen er steeds meer interessante onderwerpen, experimenten en misschien ook wel video’s bij komen. Wie weet krijgt Lotje Jon-Benjamin ook wel zo ver om eens een blog te schrijven! Hier onder kun je wat meer te weten komen over alle hippies in ons gezin.

Lotje

Lotje

Lotje is de wereldverbeteraar van dit hippie huishouden ze wil altijd iedereen helpen. Of het nou klasgenoten zijn, een gewond vogeltje of vluchtelingen die gestrand zijn in Griekenland. Keerzijde is ook dat ze realiseert dat je nooit alles en iedereen kan helpen en hierdoor ook wel een beetje de pessimist van het stel kan zijn. Gek op dieren zijn alle hippies in dit huis. Lotje is opgeleid als paraveterinair dierenartsassistente en heeft daarna de HBO opleiding diergezondheid en management gevolgd. Ze is een beetje een nerdy hippie en vind het leuk om dingen tot op de bodem uit te zoeken, haar hoofd vol te stampen met feitjes en studieboeken te lezen. Verder houdt ze van schrijven, tuinieren en creatief bezig zijn. Ze is erg zorgzaam en nieuwsgierig.

Jon-Benjamin

Jon-Benjamin

Jon-Benjamin is de optimist van dit hippie gezin. Hij kan echt overal het positieve van inzien en elke situatie zo omdenken dat het leuk word. Hij heeft als instelling dat je het leven moet vieren en daarom is hij ook vaak te vinden op een feestje. Bij het door ons geliefde Eureka, een of ander kraakpand of gewoon bij vrienden thuis. Hij is lekker tegendraads en houdt er niet van om mee te doen met de maatsschappij of omdat iets ‘hoort’. Jon-Benjamin is ook een echt buitenmens en is ook vaak buiten te vinden. Hij heeft eerst jaren als buitensport instructeur gewerkt en nu werk hij op een hondenschool. Daarnaast is hij bezig om hondengedragstherapeut te worden.

Voske

Voske

Voske is een vrolijk meisje die duidelijk weet aan te geven wat ze wel en niet wil. Op moment van schrijven is ze bijna een jaar oud en haar interesse’s op dit moment zijn eten (ze lust alles en vind het aan tafel erg gezellig) en dieren. De honden en ook vooral katten vindt ze erg leuk.

Rolo

Rolo

Rolo is een uit de kluiten gewassen Border Collie die vanaf pup bij Jon-Benjamin woont. Die twee zijn onafschijdelijk (Rolo vind het dan ook wel eens lastig dat hij Jon opeens moet delen met 3 anderen). Rolo houd van ballen zoeken, ballen vangen, voetballen en dieren en dingen opjagen. Rolo is een slimme hond die super snel leert.

Perrito

Perrito

Perrito is een beetje een vreemd hondje die Lotje via een organisatie uit Spanje heeft laten over vliegen. In Spanje heeft hij vermoedelijk op straat rondgezworven. Perrito is geobsedeerd door eten en vind ook altijd eten op de raarste plekken, zal wel een straathonden ding zijn. Hij is net als Rolo gek op ballen, maar toch wel iets meer op eten. Perrito is een echte clown als je wil lachen mag je hem een dagje komen lenen.