Selecteer een pagina

Het koken met de seizoenen gaat eigenlijk prima. Ik had verwacht dat de keuze qua groentes zo met de winter voor de deur steeds beperkter zou worden, maar het valt reuze mee. Er zijn veel groentes die ik nog beter kan leren kennen en genoeg herfstklassiekers om je niet te hoeven vervelen.

Vrijdag

De heerlijke knolselderij gratin van afgelopen woensdag is nog over. Hier kunnen we dus vandaag nog een keer van eten. Het is echt een aanrader dus kijk voor het recept even naar het menu van vorige week.

Zaterdag en zondag

Toen ik op de Hippe Vegetarier een recept uit de Scandinavische keuken zag werd ik enthousiast. WIj zijn deze zomer verliefd geworden op Zweden, maar hebben niet echt kennis gemaakt met de Scandinavische keuken. Ik ben dus erg benieuwd naar deze spinazie dumplings in tomatensaus.

Maandag en Dinsdag

Als je aan de herfst denkt dan denk je natuurlijk al snel aan pompoenen. Pompoen is een van mijn favoriete groentes dus die gaat vaak terug komen dit seizoen. Deze week een lekkere stoofschotel met linzen en pompoen.

Woensdag en donderdag

Hier een echte Hollandse klassieker. Sommige mensen vinden andijvie stamppot echt een zomer gerecht, maar andijvie is eigelijk het hele jaar verkrijgbaar dus het kan heerlijk bij alle seizoenen.