Selecteer een pagina

Door chaos in mijn hoofd weer eens wat weekmenu’s overgeslagen. Oeps. Als fulltime huisvrouw blijft er ook weinig tijd, en vooral weinig energie, over om te bloggen. Ik moet hier eigenlijk gewoon echt tijd (lees: oppas) voor inplannen. Hopelijk gaat dit in het nieuwe jaar lukken. Voor nu het week menu van deze week.

Vrijdag

Er was nog een koolraap over van de voorgaande week (die dus niet online staat, sorry!) dus hier heb ik weer een lekker recept bij gezocht. Een ovenschotel met koolraap, pompoen, prei en venkel. Venkel is redelijk buiten mijn comfortzone, maar het was erg lekker!

Zaterdag en zondag

Voske en ik zijn zaterdag samen met mijn nicht naar het Nijntje museum geweest. Een hele beleving voor zo’n klein meisje en toen we thuis kwamen ging papa ook nog eens pannenkoeken bakken. Wat een feest! Hier waren we wel twee dagen zoet mee, ideaal.

Maandag

Op maandag doen we lekker eens wat makkelijks. Zoete aardappel frietjes uit de oven, snijboontjes en een in plastic verpakte vegaburger. Niet heel zerowaste, maar zelf een vegaburger maken is zo bewerkelijk.

Dinsdag en woensdag

Omdat curry’s zo makkelijk zijn om te maken, weinig afwas genereren en bovendien ook nog eens erg lekker zijn staan ze vaak op ons menu. Deze week een dahl met bloemkool en spinazie. Ik ga er ook aardappels bij doen, want er liggen er nog een paar te verpieteren en dat is zonde.

Donderdag

Voor donderdag heb ik een heel interessante stamppot gevonden. Hier kijk ik al de hele week naar uit. Een stamppot van knolselderij, pastinaak en spinazie met gekarameliseerde peer, pecan noten en rozemarijn. Als dat niet bijzonder klinkt!