Hippie kind

Hallo, mijn naam is Lotje van der Ende. Happy hippie mama van onze lieve dochter Voske. Voor dat ik zelf moeder was had ik allerlei ideen over het ouderschap. Dicipline en duidelijke regels waren dingen die ik voor me zag als ik aan het ouderschap dacht.

Toen ik echter zelf in verwachting was daalde bij mij het besef neer dat een kind ook gewoon een mens is. Ik raakte geinspireerd door het bewust- en onvoorwaardelijk ouderschap.

Ik begin steeds meer te geloven dat opvoeden overbodig is. Een kind is namelijk al een persoon wanneer het geboren wordt, wij hoeven het niet dusdanig te boetseren. Je kan natuurlijk het gedrag van een kind vormen door het te straffen of belonen, maar dit maakt vaak meer kapot dan we denken. Volgens mij  geven we onszelf ook een te zware taak wanneer we ons kind willen opvoeden.

Laten we gewoon goed gezelschap zijn voor onze kinderen. Net zoals we er naar streven om goed gezelschap te zijn voor onze volwassen familieleden. In mijn ogen onstaat er dan een veel fijnere gezinsdynamiek. Bij hippie kind richt ik me daarom ook altijd op de relatie tussen ouder en kind.

Op basis van een goede band kunnen ouders en kinderen beter samenwerken en zo ontstaat er een fijne sfeer binnen het gezin. Ik kom jou met liefde helpen om dit ook in jullie gezin waar te maken.

 

 

 

ouderschapscoaching

Het ouderschap is een van de belangrijkste taken in een mensenleven. Zeker in onze individualistische samenleving is het ook een van de zwaarste taken. Ik help ouders om weer te genieten van het ouderschap door hen te laten zien dat het niet ingewikkeld en zwaar hoeft te zijn.

online cursus

Omdat het krijgen van een kind een erg ingrijpende gebeurtenis is en ik zelf heb ervaren hoe heftig het kan zijn, wil ik aanstaande ouders helpen om zich beter voor te bereiden op het ouderschap. Voor hen ben ik de cursus ‘de geboorte van een gezin’ aan het ontwikkelen. 

inspiratie voor ouders

Het ouderschap is iets wat je zelf moet uitvogelen, maar het is natuurlijk wel fijn als je ergens een beetje kan afkijken. Zeker als je in je eigen omgeving alleen maar ziet hoe je het niet wilt doen is het fijn dat er ergens een plekje is waar je inspiratie kan vinden.

Gezinscoaching

Het gezin waar je in opgroeit drukt een stempel op een persoon. Als ouder wil je natuurlijk dat dit vooral een stempel is met positieve eigenschappen. Uiteindelijk wil je gewoon dat jullie gezin een fijn nest is. Helaas gaat het niet altijd zoals jij als ouder voor ogen had.

Ik kan je helpen wanneer jij het gevoel hebt dat:
– Er weinig verbinding tussen de gezinsleden is
– Er constant strijd wordt gevoerd in huis
– Je niet de ouder bent die je wilt zijn
– Je niet kan genieten van het ouderschap

Samen gaan we kijken wat jou gezin nodig heeft om weer een fijn nest te worden.  Ik ga jou helpen met een open blik naar de situatie (en jezelf) te kijken. We maken samen een plan van aanpak zodat jij weer kan gaan genieten van het ouderschap.

Voor gezinscoaching werk ik met een ‘pay what you can’ systeem omdat ik iedereen een fijn gezinsleven gun. Je kan mij altijd een mailtje sturen als je meer informatie wilt of wanneer je graag een coachingsgesprek wilt inplannen.

 

Online cursus

Ondanks dat ik mij goed had ingelezen en voorbereid (dacht ik) viel de overgang naar het ouderschap mij erg zwaar. Ik werd vrij snel na de bevalling depressief. Ik voelde me onzeker, neerslachtig en afgemat. Ik wilde het zo graag goed doen. Ik verloor me compleet in het moederschap en raakte hierbij mijzelf kwijt.

Bij mijn voorbereiding op het ouderschap had ik mij alleen gefocust op de opvoeding en de bevalling. Ik dacht dat dit alles was wat het inhield. Ik had mij van te voren niet kunnen voorstellen hoe allesomvattend deze gebeurtenis zou zijn.

Gezien ik zelf zo geworsteld heb wil ik aanstaande ouders helpen om zich beter voor te bereiden op het ouderschap. Een goede voorbereiding op de bevalling en kennis over opvoeding is natuurlijk belangrijk, al is dit nog maar het topje van de ijsberg.

De transformatie tot ouder is ook van grote invloed op je eigen psyche, je identiteit en je relatie. Ik wil aanstaande ouders een cursus bieden die over veel meer gaat dan puffen en luiers verschonen. Het ouderschap dwingt je om aan jezelf te werken, om een beter mens te worden. Hoe mooi is het dat je dit proces al aangaat voor dat je kind ter wereld komt, zodat je er niet door overrompeld wordt als hij of zij eenmaal geboren is.

 

Inspiratie voor ouders

Wat als je op zoek bent naar inspiratie over het ouderschap en je in je eigen omgeving alleen dingen ziet die gewoon echt niet bij je passen? Kinderen die gekleineerd worden, omgekocht met snoep of een time out krijgen vanwege een driftbui. Je weet dat je dit echt niet wilt, maar wat dan wel?

Gelukkig zijn er heel wat interessante boeken geschreven over het ouderschap die het helemaal anders doen dan het traditionele model van conditionering. Deze filosofieën zijn veelal nieuw (niet alle) en onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek.

De de ouderschapsfilosofieën waar ik mijn inspiratie uit haal:
– Onvoorwaardelijk ouderschap
– Natuurlijk ouderschap (attachment parenting)
– Bewust ouderschap
– De Gordon methode

Als je je aanmeld voor mijn nieuwsbrief en onze socials in de gaten houd zul je regelmatig geinspireerd worden door mijn blogs en videos.