Hippie hond

Hallo, ik ben Jon-Benjamin Dollekamp. Ik ben opgeleid tot gevorderd kynologisch instructeur. Ook heb ik mijn diploma begeleiding probleemgedrag hond behaald. Daarnaast werk ik al 5 jaar met veel plezier bij Hondenschool Jimmie.

Omdat ik in het park, bos en in mijn sociale leven veel mensen tegenkom die verouderde ideeën hebben over het opvoeden van honden heb ik besloten om ook voor mijzelf te beginnen. Ik wil mensen leren om hun hond echt te begrijpen. Zodat hond en geleider meer plezier kunnen beleven aan elkaar.

In deze tijd waarin iedereen heel erg druk is, merk ik dat onze geliefde viervoeters er wel eens bij inschieten. Om hier op in te spelen organiseer ik interactive wandelingen met opvoeder en hond. Je kunt hierbij denken aan spoorzoeken, puzzels en apporteer spelen met je hond. Deze activiteiten zijn veelal op locatie. Bijvoorbeeld in het Zwolse bos, de Zwarte dennen of gewoon in het Wezenlandenpark. 

Naast de interactieve wandelingen is het ook mogelijk om individuele coaching krijgen op het gebied van opvoeding, het leren lezen en begrijpen van je hond of hulp bij gedragsproblemen. Ik kom je graag helpen om de relatie tussen jou en je hond te verbeteren.

Interactive wandelingen

De interactieve wandelingen zijn erop gericht om zowel hond als mens fysiek en mentaal uit te dagen. Tijdens de wandelingen van 5 tot 10 km zijn er een aantal stops waar je leuke dingen doet met je hond. Denk aan spoorzoeken, puzzelen en apporteren. Al deze activiteiten zijn goed voor de band tussen het duo.

Gedragsadvies

 Iedereen die een hond heeft, heeft wel eens iets waarvan hij of zij liever niet heeft, dat de hond het doet. Als dit uit de hand loopt spreken we van gedragsproblemen. Vaak zijn er achterliggende oorzaken die niet  zo opgelost kunnen worden. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het ‘probleemgedrag’.

Opvoedcoaching

Na veel wikken en wegen, zoektocht naar het juiste ras en de goede fokker of stichting, is de dag daar; je pup komt in huis. Nu begint de echte uitdaging, hoe zorg ik dat mijn pup niet mijn schoenen opeet of de hele tijd in mijn broekspijpen hangt. Hiervoor heb ik een aantal cursussen bedacht die je helpen bij de opvoeding.

Interactieve wandelingen

De meeste hondenliefhebbers weten dat hun hond fysieke uitdaging nodig heeft; dit kan natuurlijk door met je hond te gaan wandelen, hardlopen of een stukje te gaan fietsen.

Wat heel veel mensen nog niet weten is dat het grootste deel van de honden niet is gefokt met het doel om huishond te zijn. Deze honden zijn er wel, maar toch kiezen de meeste mensen voor een bepaald ras, omdat deze er mooi uit ziet, ze iemand kennen met hetzelfde ras of omdat ze ooit een goede ervaring hebben gehad met dit ras. Wat er dan wordt vergeten is dat het doel waarvoor je hond gefokt is maakt dat je hond ook behoeftes heeft die vanuit de rasgroep bepaald zijn. Zo zou een jachthond instinctief achter dingen aan willen jagen, een Herdershond iets willen drijven en een terrier dingen willen opgraven.

Om te zorgen dat deze rastypische kenmerken niet leiden tot gedragsproblemen zul jij jouw hond behalve fysiek ook mentaal moeten uitdagen. Om deze twee behoeftes in een klap te bevredigen heb ik iets bedacht; de interactieve wandeling. Tijdens deze wandelingen kom je verschillende activiteiten tegen die uitdagend zijn voor zowel mens als hond.

 

 Gedragsadvies

Wat voor de een een gedragsprobleem is is voor een ander de normaalste zaak van de wereld. Gedragsproblemen lopen uiteen van het ongewenst opspringen tot agressie inzetten tegen andere honden of zelf mensen. Er zijn veel oorzaken die kunnen leiden tot gedragsproblemen. Alhoewel bepaalde programma’s op de televisie wel duidelijk hebben gemaakt dat de oorzaak vrijwel altijd bij de eigenaar ligt, hebben dezelfde programma’s ook het beeld geschetst dat dit met een knip in de vingers is opgelost.

Helaas is dit vrijwel nooit het geval. Het vaak gedrag al ingesleten en kost tijd om deze om te buigen naar wat je wel graag wil zien. Dit vergt zelfkennis van de opvoeder. Deze zal in zijn of haar gedragspatronen iets moeten veranderen.

Door middel van vragen en testen gaan we samen op zoek naar de oorzaak van het probleemgedrag. hieruit zal uiteindelijk het gedragsadvies uit komen dat het beste van toepassing is op het duo.

Opvoedcoaching

Ik bied individuele opvoedcoaching aan. Dit is dus coaching op maat, bij jou thuis. Al hoewel ik groot voorstander ben van naar een goede hondenschool te gaan en lessen in groepsverband te volgen. De reden hiervoor is dat je hier ook kunt leren van wat anderen doen en je hond hier veel verschillende soorten honden van dezelfde leeftijd tegenkomt. zijn er situaties die groepslessen soms onmogelijk maken.

Misschien ben je niet in staat om tijdens de reguliere hondenschool uren naar de hondenschool te gaan, heb je hulp nodig bij specifieke opvoedproblemen waar je zelf niet uit komt of is les in groepsverband gewoon niets voor jou.

Dit is waar ik om de hoek kom kijken. Ik bied zowel volledige opvoedcursussen aan, als losse lessen waarbij we samen kijken wat jij graag wilt met je hond. 

Alles wat ik doe is zonder enige vorm van correctie materialen. Denk hierbij aan; halti, gentle leaders, slip-,stroom- en prikbanden, frontclip harnassen, fischerdiscs of andere correctie materialen.

Binnenkort meer info over de cursussen die ik aanbied