Goede voornemens, ik neem ze vaak. Ook al is het geen oud en nieuw. Ik word vaak geïnspireerd als ik op youtube of tv iemand voor bij zie komen die de wereld probeert te verbeteren door gewoon bij zichzelf te beginnen. Na het kijken van bijvoorbeeld de documentaire Cowspiracy neem ik mezelf voor om vaker veganistisch te eten en als ik dan op youtube een filmpje zie van een hippe New Yorkse 20’er die al haar afval van de afgelopen 2 jaar in een klein glazen potje kan stoppen, dan neem ik mezelf voor om ook minder afval te gaan produceren. Vaak begin ik met goede moed, maar meestal duurt het niet lang of ik verval in oude gewoontes. Dan kan ik de verleiding van kaas niet weerstaan en vergeet ik weer eens om zelf een tas mee te nemen naar de supermarkt. Zo gaat het vaak met goede voornemens, dat is algemeen bekend. Sportscholen hebben er zelfs hun verdienmodel van gemaakt.

Hoe kan ik er voor zorgen dat ik mijn goede voornemens wel wel vol hou? Op de Flow kalender bij ons op de wc heb ik eens gelezen dat je je sneller aan je goede voornemens houdt als je ze hard op uitspreekt. Vandaar dat ik deze blog ben begonnen. Daarmee spreek ik het niet alleen hardop uit, maar zet ik het ook nog eens zwart op wit. Een blog leek mij een goede stok achter de deur en ook nog eens leuk om te schrijven. Ik werd geïnspireerd door het project Geldig van de Schavuit. Hij nam zich voor om elke week van maximaal 15 euro te leven en schreef over zijn bevindingen op zijn blog. Ik zag dat hij andere mensen bewuster maakte over hoeveel geld ze wekelijks uitgeven, waaronder ook mijzelf. Dat vond ik wel een mooie bijkomstigheid, zelf aan je goede voornemens werken en ook nog anderen inspireren. Dat lijkt mij wel gaaf en daarom ben ik vandaag begonnen met schrijven.

Ik wil gaan schrijven over hoe we de wereld proberen te verbeteren door gewoon bij ons zelf te beginnen. Over het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, maar ook over hoe we anders met elkaar om kunnen gaan. Praktische tips en filosofische overpeinzingen. Ik ben benieuwd wat dit blog mij allemaal gaat brengen!

IMG_7844