Ik kreeg weer eens de kans om een mooi duurzaam product uit te proberen voor jullie. Een product waarbij je op een heel andere manier kan koken, namelijk een manier met veel minder uitstoot. Een mooie bijkomstigheid van dit mooie product is ook dat het ook nog eens heel veel tijd bespaard, dus ideaal voor het moderne drukke leven.

Wat is Ecostoof?

Ecostoof is een product wat een oude kookmethode weer nieuw leven in blaast. Misschien heb je wel eens gehoord dat men vroeger eten gaarde in de zo genoemde hooikist. Eten werd eerst boven het vuur aan de kook gebracht, vervolgens werd de pan in een kist met hooi geplaatst. Door het hooi blijft de pan nog lang heet en zo gaart het eten door.

De ecostoof werkt precies het zelfde. Een hooikist in een modern jasje, gemaakt van wol, linnen en gerecycled textiel. Scheelt toch weer dat je geen hooi van je keukenvloer hoeft te vegen 😉

Waarom is het duurzaam?

Doordat je je eten alleen maar aan de kook hoeft te brengen gebruik je maar weinig energie (gas voor de meeste huishoudens dus). Waar normaal je eten een tijdje staat door te koken om gaar te worden, neem de ecostoof dit over en kost dus geen energie.

Ook is de ecostoof gemaakt van duurzame materialen. Zo komt het wol wat gebruikt wordt voor de isolerende binnenkant van Nederlandse schapen en hebben ze bewust gekozen om linnen te gebruiken. Linnen heeft veel minder impact op het milieu dan katoen.

Wat vind ik er van?

Ik vind het een fijn product, want naast dat je energie bespaard, bespaar je ook nog eens heel veel tijd. Wanneer ik de ecostoof gebruik kan ik de tijd die ik aan koken kwijt ben reduceren tot 10 a 15 minuten! Enkel alleen wat groente snijden, in de pan gooien met kruiden ondergelijke, even aan de kook brengen en hop zo de ecostoof in.

Wel moet je natuurlijk wel het tijdstip waarop je kook veranderen, aangezien het in de ecostoof wel een paar uur duurt voor het gaar is. Dit is voor mij juist ideaal. Ik kan nu koken wanneer Voske een dutje doet in plaats van eind van de middag. Dit is veel fijner want je hebt geen hongerige peuter die aan je been hangt. Op het moment dat Voske hongerige begint te worden staat het eten al op ons te wachten in de ecostoof!

Wat kan ik maken met Ecostoof?

Je kan van alles maken in de ecostoof. Natuurlijk de echte stoofgerechten zoals stoofpotjes en stoofperen, maar je kan ook heel makkelijk rijst of aardappelen koken. Je kan sausen en soepen maken, lekkere curry’s en nog veel meer!

Waar kan ik ecostoof kopen?

Je kan ecostoof bestellen via hun website www.ecostoof.nl!