Ik wil jullie allemaal een heel liefdevol en gelukkig nieuw jaar wensen! Ik hoop dat jullie allen veel geleerd hebben en gegroeid zijn het afgelopen jaar. Ik in ieder geval wel! Ik blik graag met jullie terug naar het vorige jaar en laat ik weten wat mijn doelen zijn voor het nieuwe jaar. 

Terugblik op 2018

2018 was voor mij het jaar waarin ik deze blog ben gestart. Wat begon met kleine schrijfsels voor vrienden en familie is steeds verder uitgegroeid en wordt door steeds meer mensen gelezen. Echt super gaaf om te zien dat mensen interesse hebben in mijn verhalen en tips over een duurzaam en hippie leven. Ik heb veel geleerd over het schrijven van blogs, over het maken van een website en sociale media. Natuurlijk heb ik ook veel geleerd over het leven zonder afval, duurzaamheid en minimalisme. Daarnaast heb ik ook weer interessante dingen geleerd over mijzelf. Ik heb geleerd om mijn depressieve gedachtes steeds meer een plekje te geven, om dingen meer los te laten, uit me hoofd te komen en het leven te vieren. Ik kijk terug op een zeer bewogen jaar, met veel vallen en opstaan, hoogte- en diepte punten. Zo is het leven en zo zal het leven zijn en dat is prima. Ik deel graag nog even de hedendaagse hippies succesverhalen van 2018 met jullie. 

Best gelezen blogs van 2018

Vooruitblik naar 2019

Ik ben heel benieuwd wat 2019 mij allemaal zal brengen. Voor dit blog heb ik zeker nog wel interessante dingen in gedachten voor het komende jaar. Ik zou heel graag meer willen schrijven over andere onderwerpen dan duurzaamheid en reizen wat ik tot nu toe veel gedaan heb. Ik zou graag willen schrijven over bewust/onvoorwaardelijk ouderschap, een wat alternatieve opvoed filosofie die nog niet zo bekend is. Ik heb hier ondertussen zoveel over gelezen, gediscussieerd en mee geoefend, maar het lukt me maar niet om het goed over te brengen op papier. Ik ga hard mijn best doen om dit in 2019 wel waar te maken. Ik geloof er heilig in dat deze manier van omgaan met onze kinderen zorgt voor een liefdevollere generatie mensen. Ook hoop ik mij in 2019 te ontdoen van mijn geitenwollensokken hippie imago. In mijn volgende blog zal ik jullie vertellen waarom ik mijzelf een hippie noem, want de hippies van de jaren 60 waren niet alleen maar brave boomknuffelaars. De hippies waren een heuse losgeslagen tegencultuur.

Goede voornemens 2019

  • 100% vegetarisch eten
  • Ons autogebruik drastisch terug dringen
  • Meer blogs schrijven dan in 2018
  • Ons leven verder minimaliseren

Wat zijn jullie succesverhalen van 2018? Wat heb je allemaal geleerd het afgelopen jaar en wat zijn jullie goede voornemens voor het nieuw jaar? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen!