Wil jij ook van in volle teugen
genieten van de babytijd?

maar lukt dat niet altijd
omdat je baby veel huilt,
je hondsmoe bent of
je relatie onder druk staat? 

Mijn zwangerschap kan ik me nog goed herinneren. Ik voelde mij soms wat onzeker, maar vooral vastberaden om een goede moeder te worden voor het kindje in mijn buik. Deze vastberadenheid (of was het nesteldrang?) zette mij aan om mij goed voor te bereiden op het ouderschap. Ik verzamelde een baby-uitzet bij elkaar, las opvoedboeken en sleepte mijn vriend mee naar een bevallingscursus. 

Ik dacht goed beslagen ten ijs te komen, maar viel dat even tegen. Wat vond ik het een heftig die transitie naar het moederschap! Het was echt allesomvattend zoals mensen al tegen mij hadden gezegd, maar nergens werden handvaten aangereikt om me daar op voor te bereiden.

Er zijn babyuitzetlijsten, puf-cursussen en zelfs luierworkshops, maar nergens gaat het over de verandering in jouwzelf. Je interne wereld staat op z’n kop wanneer er op eens een mensje op de wereld komt die volledig van jou afhankelijk is.

Ik besloot zelf de cursus te maken die ik gemist heb toen ik zwanger was. Ik heb alle kennis en inzichten gebundeld die er voor zorgde dat ik mij nu zeker voel in mijn rol als moeder.

De geboorte van een gezin

De online cursus die zorgt voor meer (zelf)vertrouwen en (zelf)kennis tijdens de ongelofelijke reis van het ouderschap

Wil jij ook?

✿ Een fijne tijd met je kind(eren) zonder dat jij er aan onderdoor gaat?
 Een ouder zijn met een duidelijke visie op het ouderschap?
  Meer verbinding ervaren in de relatie met je kind(eren)?
 Meer verdinding ervaren in je relatie met je partner?
 Negatieve gedachtes de deur kunnen wijzen?
 Stoppen met overleven en tot bloei komen?

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor aanstaande ouders die:
– Aan zichzelf willen werken omwille van het gezinsgeluk
– Met de juiste kennis op zak willen beginnen aan het ouderschap
– Bereid zijn om zich open te stellen voor nieuwe inzichten

Voor wie is deze cursus niet?

Deze cursus is niet geschikt voor aanstaande ouders die:
– Willen zien waar het schip strand
– Niet naar zichzelf durven kijken
– Denken dat alles vanzelf zal gaan

wat komt er aan bod in de cursus?

De cursus ‘de geboorte van een gezin’ bestaat uit 5 hoofdstukken.
Deze hoofdstukken zijn met zorg samengesteld om jou te voorzien van
alle nodige kennis en inzichten om een vliegende start te maken als ouder.

Hoofdstuk 1 - Jezelf tot bloei ✿

De transitie naar het ouderschap, kan soms een enorme identiteitscrisis met zich mee brengen. Van de een op de andere dag is er iemand in je leven, die volledig afhankelijk is van jou. Je kind doet voor het vervullen van elk van zijn behoeftes een beroep op jou als ouder en dit kan erg uitputtend zijn. Belangrijk is dat de balans tussen de behoeftes van het kind en die van de ouder weer gevonden wordt.

Wat dit hoofdstuk je gaat geven:
– Je krijgt meer rust in je hoofd door middel van mindfulness
– Je gaat leren hoe je mindfulness in het dagelijks leven kan oefenen
– Je gaat negatieve overtuigingen leren ombuigen
– Je leert om je eigen behoefte te herkennen en te communiceren
– Je leert over het belang van een stam creëren en deze inzetten

Hoofdstuk 2 - Je relatie tot bloei ✿

We hebben het vast ondertussen wel iemand horen zeggen. “De komst van een kindje is de ultieme relatie test.” Een test waar helaas steeds minder relaties voor slagen. Zelfs in de politiek beginnen ze zich hier zorgen over te maken. De overheid heeft nu de preventie van scheidingen in zijn kerntaken opgenomen. Ik geef je in dit hoofdstuk een aantal inzichten en vaardigheden om mee aan de slag te gaan. Zoals verbindende communicatie, hoe je met conflicten om kunt gaan, prioriteiten stellen en laten we een dosis liefde vooral niet vergeten.

Wat dit hoofdstuk je gaat geven:
– Je gaat meer verbinding in je relatie ervaren dankzij verbindende communicatie
– Je leert op een verbindende manier je waardering over te brengen
– Je leert om conflicten op te lossen op een leuke manier
– Je krijgt meer tijd voor elkaar door een betere planning
– Je leert je liefde te uiten op een manier die je partner begrijpt dankzij de liefdestalen

Hoofdstuk 3 - Je stam tot bloei ✿

“It takes a village t raise a child.” Voor 95% van onze menselijke geschiedenis waren we jagers en verzamelaars en leefden  we in stamverband. Deze stammen bestonden uit familie en vrienden en samen met hen overleefden we in de wildernis. De zorg voor onze kinderen deelden we ook met andere leden van de stam. Zo zou het nog steeds moeten zijn, want het ouderschap is rete zwaar als je het louter met z’n tweetjes (of zelfs in je eentje!) probeert te doen.

Wat dit hoofdstuk je gaat geven:
– Je krijgt inzicht in je huidige stam
– Je leert deze stam ook in te zetten
– Je leert om hulp (durven) vragen
– Je leert hoe je je stam verder kan uitbreiden
– Je gaat familiebanden aanhalen

Hoofdstuk 4 - Je moederschap tot bloei ✿

Het ouderschap dat moet je zelf uitvinden. Er is geen opleiding voor en je kunt geen diploma halen. Natuurlijk zijn er legio boeken en cursussen, maar deze dien je zelf te selecteren. Er is niemand die je in de juiste richting wijst.

Veel ouders beginnen aan het ouderschap met de instelling ‘ach we zien wel waar het schip strand’. Jij niet, jij bent immers deze cursus gestart omdat je niet wil zien waar het schip strand. Jij wilt dat het schip blijft varen. Daarom doe je nu een soort van oudersschaps-zeilcursus.

Wat dit hoofdstuk je gaat geven:
– Je leert reflecteren op je eigen jeugd
– Je gaat de relatie met je eigen ouders verbeteren
– Je leert over bewust ouderschap
– Je gaat een gezinsmissie schrijven
– Je gaat mooie gezinsrituelen bedenken

Het werkboek

De online cursus ‘de geboorte van een gezin’ komt met een heel leuk werkboek. In het werkboek vind je allerlei praktische oefeningen die je in je eigen tijd kan doen. Deze oefeningen zijn bedoeld om je inzichten te geven over jezelf en om te oefenen met de stof die we zojuist behandeld hebben.

Het werkboek telt maar liefst 24 oefeningen en vier handige bijlagen de de cursus echt tot verdieping brengen.

De oefeningen zorgen er voor dat je ook echt aan de slag gaat met wat je hebt geleerd. Dat de inzichten je ook echt bij blijven en niet snel weer vervliegen zoals zoveel informatie die we tot ons nemen via het wereldwijde web.

Bonus 1 - "slaap kindje slaap" (T.w.V 15,-)

Wanneer je kindje niet slaapt slaap jij als ouder ook niet en dat maakt slaap zo ontzettend belangrijk. Want slaapgebrek dat is funest voor je geluksgevoel. In dit E-boek leer je over natuurlijk slaapgedrag van baby’s kleine kinderen. Het laat zien wat je kindje nodig heeft om fijn te kunnen slapen, en jij dus ook!

Bonus 2 - "Aan de borst" (T.W.V 15,-)

Borstvoeding geven gaat niet altijd vanzelf. Ondanks dat het een natuurlijk proces is is het voor veel jonge moeders een enorme worsteling om de borstvoeding te laten ‘slagen’. De juiste kennis vergroot de slagingskans. Ik heb mij vastgebeten in dit onderwerp om jullie de nodige basiskennis over borstvoeding te geven in dit E-boek.

Ervaringen van cursisten

Ik kan natuurlijk allemaal mooie dingen vertellen over deze cursus die recht uit mijn hart komt,
maar natuurlijk kunnen de (ex)cursisten dat veel beter. Hier kun je hun ervaringen lezen.

“Ik ben super blij dat er een cursus zoals deze bestaat. Het hele internet staat vol met informatie en lijstjes over de zwangerschap en geboorte/opvoeding van je kind. Deze lijstjes zijn veelal hetzelfde en vertellen niet veel nieuws. Met de cursus “De geboorte van een gezin” krijg je de informatie die op andere plekken ontbreekt, waarvan je misschien niet eens wist dat je het nodig had maar die naar mijn mening ó zo belangrijk is.

Het heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om goed voor mezelf te (blijven) zorgen en dat er meer is dan alleen je kleintje. Als jij jezelf aan de kant schuift kan je je ook niet volledig aan je kindje geven. Door deze cursus vertrouw ik er op dat ik de goede keuzes maak voor mijn kindje en ook dat het niet erg is als het een keer niet gaat zoals ik gehoopt of verwacht had. Dat ik niet alles alleen hoef te doen en dat het ok is om om hulp te vragen.

Ik ben erg blij dat er een cursus zoals deze bestaat, waar het niet draait om een babyuitzet, bevalhouding of hoe je een luier verschoont. In plaats daarvan krijg je informatie waar je als persoon/gezin van leert en groeit en waardoor je met meer vertrouwen aan je avontuur begint.”

Monica van Randen

“Alleen de titel zegt het zegt het al “De geboorte van een gezin”. Er komt niet alleen een baby bij, voor alle betrokkenen veranderd er zoveel & hoe fijn zijn deze handvaten dan. Je filmpjes ter ondersteuning spreken tot de verbeelding en je straalt uit dat deze cursus met liefde en passie is gemaakt. Dat maakt het fijn om er naar te kijken! Ik zou deze cursus iedereen aanraden als voorbereiding op het ouderschap.” 

Laura van Schubert

“Wat heb je een leerzame en goede cursus gemaakt. Je deskundigheid is goed terug te zien in de cursus, maar ook de kennis van andere professionals. Je hebt je er echt goed in verdiept! Het gaat verder dan de standaard teksten, waar internet vol mee staat. Veel teksten en opdrachten zetten je aan het denken. Ik zal elke toekomstige ouder deze cursus aanbevelen. Wij hebben er veel aan gehad en zijn goed voorbereid op de komst van ons kleintje.”

Dienke Grashof

Wat een fijne en praktische cursus! Zelf ben ik nu zwanger van mijn eerste kind en niet alles gaat even vloeiend. Daarom ben ik erg blij met deze hulp en ondersteuning. Het geeft mij heldere inzichten en tools om mijn bewustzijn rondom zwangerschap te vergroten. Een aanrader. Dank hiervoor!

Sanne Rietvelt

DOE NU MEE VOOR EEN INTRODUCTIEPRIJS

Omdat het product nog in de kinderschoenen staat kun je nu mee doen voor een introductieprijs.

Je gaat niks merken van het feit dat het nog niet af is, want de eerste hoofdstukken zijn gewoon klaar en tegen de tijd dat je toegang hebt tot de laatste onderdelen zijn die ook gewoon af (afgezien van hier en daar wat schrijffouten misschien).

Ik zal er altijd aan blijven werken om waardevolle kennis toe te voegen en de cursus te verrijken. Wanneer je nu instapt blijf je voor altijd toegang houden.
Nadat ik de laatste modules af heb gemaakt zou de prijs omhoog gaan naar een meer marktconform prijs en zelfs dat is niet erg hoog.

Want zeg nou zelf:

Een prachtige geboorte van jullie gezin is toch onbetaalbaar?

De geboorte van een gezin

online cursus

In 4 weken lang wordt jij klaar gestoomd voor het
knotsgekke avontuur dat ouderschap heet.

Elke week 1 hoofdstuk met inspirerende informatie
in de vorm van tekst en video.

Hoofdstuk 1 – Jezelf tot bloei
Hoofdstuk 2 – Je relatie tot bloei
Hoofdstuk 3 – Je stam tot bloei
Hoofdstuk 4 – Je moederschap tot bloei

156,00

De geboorte van een gezin

online cursus + telefonische coaching

In 4 weken lang wordt jij klaar gestoomd voor het
knotsgekke avontuur dat ouderschap heet.

Elke week 1 hoofdstuk met inspirerende informatie
in de vorm van tekst en video.

Hoofdstuk 1 – Jezelf tot bloei
Hoofdstuk 2 – Je relatie tot bloei
Hoofdstuk 3 – Je stam tot bloei
Hoofdstuk 4 – Je moederschap tot bloei

276,00

+ PLUS

Elke week een telefonisch coaching gesprek van
15 – 30 minuten waarin ik met jou de lesstof en opdrachten bespreek

en natuurlijk een follow up telefoontje wanneer je kleintje is geboren om te vragen hoe het met je gaat en je van harte te feliciteren natuurlijk!

 

 Wat zou het je waard zijn als jij straks gewoon weet wat je kindje nodig heeft?

 Wat zou het je waard zijn als jij voor 100% durft te vertrouwen op je moedergevoel?

 Wat zou het je waard zijn als jullie niet in die welbekende relatiecrisis belanden na de komst van jullie kindje?

 Wat zou het je waard zijn als jij straks met een positief gevoel terug kan kijken op de geboorte van jullie kindje en jullie gezin?

Ik heb ervaren dat dit werkelijkheid kan worden wanneer ouders zich tijdens de zwangerschap al gaan voorbereiden op de veranderingen die gaan komen.

Zodra alle video’s af zijn dan ga ik de volledige cursus aanbieden voor €156

Maar nu kun je meedoen voor de introductieprijs van slechts €46,-

Dus als jij iemand bent die graag gebruik wil maken van een buitenkansje, dan is nu het moment,
want de laatste video’s kunnen elk moment klaar zijn.

Daarnaast heb je een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

In deze 30 dagen kun je de hele cursus volgen en ga je zeker resultaat zien binnen jouw leven.

Maar mocht dit niet het geval zijn, stuur mij dan een e-mailtje en ik retourneer jouw investering die je hebt gemaakt in je jezelf volledig terug.

Dus als jij weet dat een goede voorbereiding meer inhoud dan een babykamer inrichten dan heet ik je van harte welkom.

Liefs,
Lotje

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik het beste starten met de cursus? 
Zelf zou ik aanraden om de cursus te doen tijdens het tweede trimester. Dit is vaak het moment dat je je tijdens je zwangerschap de meeste energie hebt en het geeft je genoeg tijd om alles te laten bezinken voordat de bevalling begint.

Hoelang duurt de cursus?
De cursus bestaat uit 5 hoofdstukken. Je krijgt elke week toegang tot 1 hoofdstuk zodat de informatie goed tot je door kan dringen en je rustig de tijd kunt nemen om alle oefeningen te doen. Elk hoofdstuk bevat 3 lessen van ongeveer 15 a 20 minuten. Hoe lang je precies bezig zult zijn met 1 hoofdstuk hangt af van hoe snel je leest en hoeveel tijd je in de oefeningen steekt.

Is deze cursus alleen geschikt voor stellen?
Nee, zeker niet! Hoewel ik de cursus wel gemaakt heb met het idee een stel voor me te hebben is het zeker niet zo dat je deze cursus als alleenstaande ouder niet kunt maken. Ook het tweede hoofdstuk over een babyproof relatie kan erg interessant zijn voor aanstaande ouders die (op dit moment) geen partner hebben.

Ons kindje is al geboren, kan ik nog steeds mee doen?
Dat zou kunnen, maar je kan ook kijken naar mijn cursus “mama, kom tot bloei!” deze cursus is gericht op moeders die de transitie naar het moederschap zwaar vinden. Het heeft veel overlap met deze cursus, maar is net even anders.

Heb je een vraag die er niet bij staat? Stuur mij dan een mailtje.